Špízy exotické chuti podávejte se sladkokyselou omáčkou.
Ingredience:
500 g kuřecích stehenních řízků
2–3 stonky citronové trávy
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce sezamového oleje
2 stroužky česneku
1 lžička nastrouhaného zázvoru Σ šťáva z 1 limetky
1 lžíce medu
dřevěné špejle
Postup:
Kuřecí maso nakrájejte na větší kostky. Citronovou trávu omyjte a nakrájejte na kousky dlouhé 2–3 cm.
V míse smíchejte sójovou a rybí omáčku, sezamový olej, med, česnek, zázvor a limetkovou šťávu.
Vložte kuřecí maso do marinády a nechte odležet alespoň 1 hodinu, ideálně víc, máte-li čas.
Na špejle napichujte střídavě kuřecí kousky a citronovou trávu.
Špízy pečte na plechu na 200 ºC přibližně 20 minut.
S manželem jsme velký fanoušci asijský kuchyně, tohle vypadá skvěle. Určitě vyzkoušíme.
Tohle vypadá strašně zajímavě! Asii jsem ještě nebyla, tak si to doma trochu připomenu tímhle receptem.