Suroviny:
2 menší máslové dýně
500 g mletého masa
150 g cheddaru
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce mleté papriky
3 stroužky česneku
2 žluté cibule
petrželová nať
sůl
pepř
Postup:
Dýně rozřízněte napůl, vydlabejte střed, vložte je do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 20 minut. Mezitím v pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte k němu nadrobno nakrájenou cibuli.
Jakmile zesklovatí, vložte do pánve mleté maso a ochuťte ho solí, pepřem, mletou paprikou a prolisovaným česnekem.
Pokud máte ráda pikantní pokrmy, můžete přidat i trochu drceného chilli. Masovou směs nechte asi 20 minut pod pokličkou dusit.
Lehce opečenou dýni vydlabejte a dužinu, kterou jste vyjmula, smíchejte s mletým masem. Touto směsí plňte vydlabané dýně až po okraj. Vložte je do hlubokého pekáčku a pečte je asi 15 minut na 190 °C.
Upečené dýně nechte asi 5 minut vychladnout. Servírujte je posypané nasekanou petrželí. Jako příloha se nejlépe hodí bramborová kaše, skvěle však chutnají i jen tak s čerstvým chlebem.
Tip!
Do náplně můžete přidat i libovolnou zeleninu nakrájenou na kousky.
Milovníci dýní, pozor! Tento recept na zapečenou dýni plněnou masovým ragú je přesně to, co potřebujete! Už se těším, až to vyzkouším.
Tenhle recept na zapečenou dýni vypadá skvěle. Určitě ho vyzkouším, protože mám doma mleté maso a hledám inspiraci na nové jídlo.