Tento lehce pikantní recept pochází z Filipín. Výraznou chuť navinulé marinády trochu zjemní použití kokosového mléka.
Potřebujete:
✿ 1 kg kuřecího masa s kostí
✿ 2 lžíce třtinového cukru
✿ 120 ml sójové omáčky
✿ 160 ml kokosového mléka
✿ 120 ml rýžového octa
✿ ¼ lžičky pepře
✿ 8 stroužků česneku
✿ 1 cibuli
✿ chilli koření
✿ 5 bobkových listů
1. Smíchejte sójovou omáčku, ocet, cukr, nahrubo nakrájený česnek, najemno nakrájenou, cibuli, bobkový list, pepř a chilli. Kuře nakrájejte na větší kousky a vložte na hodinu do vyrobené marinády.
2. Kuře vyndejte, opečte na pánvi dozlatova a vložte do pekáčku. Marinádu nalijte do pánve po kuřeti, přilijte kokosové mléko, zamíchejte a nechte prohřát. Pak směs nalijte do pekáčku ke kuřeti.
3. Pečeme při 180 °C cca 45 minut. Kuře a bobkový list vyjměte, omáčku přelijte do pánve a asi 10–15 minut zredukujte. Vložte maso, prohřejte a podávejte.