Když v létě dozrávají rajčata, je jich najednou tolik, že nevíte, co s nimi. Zkuste je usušit, naložit a hezky zabalit. Originální dárek je na světě!
Suroviny:
• 3 keříčky rajčat • sůl • olivový olej • oregano • čerstvá bazalka • česnek • kapary
Postup:
• 1. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a lžící vydlabeme semínka (pokud používáte cherry rajčátka, odstraňovat je nemusíte).
• 2. Rajčata rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, osušíme papírovou utěrkou a osolíme.
• 3. Pečeme 4 až 8 hodin při 90 až 110 °C, až jsou rajčata zvrásněná a vysušená jako rozinky. Zde nejvíce záleží na typu trouby (zapněte ventilátor) a především na velikosti rajčat.
• 4. Usušená rajčata necháme vychladnout, přendáme do vysterilované lahve, proložíme bylinkami, zalijeme olejem tak, aby byla rajčata ponořená, a zavíčkujeme.
.