Suroviny na 4 porce:
● 300 g vepřové krkovice (nebo dvě kuřecí prsa)
● 600 g čerstvých rajčat
● 4 lž. rozpuštěného másla
● 1 balíček těstovin
● 3–4 středně velké mrkve
● 2 kostky masového vývaru
● 4 stroužky česneku
● černý čerstvě mletý pepř
● dle chuti špetka soli
● parmezán na posypání
● snítka bazalky nebo petrželka na zdobení
Postup:
Máslo v kastrůlku rozehřejeme, přidáme drcený či pasírovaný česnek. Pokud máme přilijeme domácí masový vývar, jinak si připravíme vývar z kostky a přivedeme k varu. Vepřové či kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Dáme na 5 minut do vroucí vody povařit.
Kastrol odstavíme a necháme maso vychladnout. Do vývaru nasypeme nasekanou mrkev, přidáme šálek vody.