Slyšeli jste už o zelené řase, která vážně dokáže s organismem divy?
Chlorella se řadí mezi tzv. zelené potraviny, kterým se také někdy říká superpotraviny. Patří mezi ně například i zelený ječmen.
Zelené potraviny jsou vyhledávány pro svůj obsah antioxidantů, enzymů, minerálních látek a celkově blahodárnému vlivu na naše zdraví.
Chlorella má vysoký obsah zeleného barviva chlorofylu, bílkoviny, betakarotenu, vitaminů a stopových prvků. Proč je ještě tak skvělá?
UMÍ VÝBORNĚ ČISTIT
Kromě samotného vlivu na naše buňky má další výbornou vlastnost, a to odvádět z lidského těla nepotřebné látky a organismus tak důkladně detoxikovat.
Další vlastností je působení na imunitní systém a podpora dobrého trávení. Chlorella nejenže čistí trávicí ústrojí, ale podporuje i funkci střev. Díky neutralizaci pH se chlorella podílí na omezování výskytu plísní.
Tělo navíc zásobuje potřebnými antioxidanty, posiluje tedy imunitu. Hodí se i pro lidi, kteří chtějí podpořit celkovou regeneraci jater.
SNIŽUJE VYSOKÝ TLAK
Chlorella je zelená řasa, obsahuje tedy chlorofyl, který může organismu velmi pomoci.
Potraviny, jako jsou například špenát, kapusta, zelí či brokolice, ho sice obsahují také, ale jeho hladina není tak vysoká, jako je tomu u chlorelly. Jaké účinky chlorofyl na lidský organismus má?
Jednak napomáhá skvěle čistit krev a odvádět z těla toxiny, ale působí i na vysoký krevní tlak a podílí se na čištění mnoha orgánů.
.