Kořeněný ostružinový likér
Budete potřebovat: 3 l ostružin, 1 l 40% alkoholu, 500 g cukru, 500 ml vody a 5 hřebíčků, kousek skořice, 1 badyán a 7 kuliček nového koření.
Postup: Z ovoce vylisujte šťávu a smíchejte ji s cukrovým sirupem, který jste si před tím svařili. Sirup se šťávou a s kořením svařte dohromady ještě 20 minut a potom vyndejte koření. Nechejte vychladnout a smíchejte s alkoholem. Pak přefiltrujete třeba přes papírový kávový filtr do čistých lahví.
Ořechový likér s bylinkami
Budete potřebovat: 2 l vodky, 12 pokrájených zelených ořechů, 5 g omanového kořenu, 5 g bodlákového kořenu, 5 g meduňky, 5 g zeměžluče, 5 g pelyňku, 5 g nového koření, 5 g kmínu, 5 g voňavého hřebíčku, 5 g skořice a 5 g vanilky.
Postup: Všechny suroviny nasypte do sklenice, zalijte alkoholem a dobře uzavřete. Potom postavte třeba na okenní parapet a nechte 14 dní louhovat.
Po uplynutí této doby zceďte, přidejte sirup, který jste si připravili svařením 750 g cukru a 1 l vody a znovu nechte 14 dní louhovat. Nakonec zceďte do připravených, čistých lahví..