Teplejší měsíce svádějí k odlehčení jídelníčku. Zkuste proto klasickou dršťkovku trochu jinak! Hlíva ústříčná je výborná houba, která navíc podporuje imunitu
Do vody dáme vařit na nudličky nakrájenou hlívu ústřičnou, budeme potřebovat 1 trs houby, což je zhruba 300 gramů. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu.
Můžete sáhnout po mrkvi, petrželi a celeru, nebo zkrátka čemkoli, co vám v polévce chutná. Po chvíli zeleninu poprášíme paprikou a přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku. Do vody k houbám přidáme pepř, kmín, majoránku a zeleninový bujon.
Poté dosypeme i orestovanou zeleninu, jíšku z oleje a mouky a necháme vařit do zhoustnutí. Dochutíme kořením podle vlastní chuti. Nakonec do hrnce přidáme petrželku, promícháme a podáváme s pečivem. Tuto sytou polévku lze servírovat i jako hlavní jídlo.