Klasický italský dezert doplněný šťavnatými jahodami to je chuťová bomba. Připravíte ho jednoduše a bez vajec.
Potřebujete:
✿ 250 g cukrářských piškotů
✿ 400 g jahod
✿ 100 ml dezertního sladkého vína
✿ 50 g třtinového cukru
✿ 250 g mascarpone
✿ 290 ml 40% smetany ke šlehání
✿ pár lístků máty nebo meduňky na ozdobu
1. Piškoty rozložte na podložku a pokapejte je dezertním vínem. Ze smetany ušlehejte hustou šlehačku (můžete ji trochu osladit) a přimíchejte do ní mascarpone. Jahody očistěte, omyjte a nechte okapat. Dvě třetiny jahod rozmačkejte vidličkou, zbytek nakrájejte na plátky.
2. Na dno skleněné hranaté nebo kulaté mísy o objemu asi 1 l rozložte polovinu piškotů, na ně navrstvěte polovinu rozmačkaných jahod a polovinu krému mascarpone se šlehačkou. Pak vrstvy ještě jednou zopakujte.
3. Navrch krému rozložte plátky jahod a tiramisu dejte vychladit do lednice, nejlépe přes noc. Poté ještě ozdobte lístky máty či meduňky a podávejte.
no tak tohle musí bejt něco pro mě. tiramisu fakt miluju a s těma jahodama to musí být ještě lepší. musím zkust.
Miluji tiramisu a jahody taky, takže tento recept vyloženě volá moje jméno. Musím přiznat, že nápad s vypuštěním vajec a přidáním jahod je geniální. Už se nemůžu dočkat, až ho vyzkouším. Díky za inspiraci!
Zářivý článek! Skvělý tip na letní osvěžení. Jahody a tiramisu, to je kombinace, která mě nikdy nenapadla, ale zní to naprosto božsky. Už se těším, až to vyzkouším.