Quiche (čte se: kyš) je slaný koláč se špenátem a sýrem, který se výborně hodí k lehčí večeři – teplý i studený.
Potřebujete:
✿ 200 g hladké mouky
✿ 50 g kukuřičné polenty
✿ 140 g másla
✿ 50 g parmazánu
✿ 5 vajec
✿ 2 lžíce vody
✿ 2 žloutky
✿ sůl
✿ 400 ml smetany ke šlehání
✿ 400 g baby špenátu
1. Mouku, polentu, máslo a špetku soli zpracujte na drobenku. Přidejte nastrouhaný sýr, 1 vejce, studenou vodu a prohněťte. Těsto zabalte do fólie a dejte na 30 minut chladit.
2. Poprašte vál polentou a těsto vyválejte dokulata. Vložte do koláčové formy a nechte 30 minut chladit. Pak na těsto položte pečicí papír, zatižte ho suchými fazolemi a pečte při 200 °C 10 minut. Sundejte fazole a pečte ještě 5 minut. Teplotu snižte na 180 °C.
3. Zbylá vejce a žloutky prošlehejte se smetanou a špetkou soli. Přidejte nasekaný špenát. Směs nalijte na těsto a pečte asi 25–30 minut, až náplň ztuhne.
Ráda peču, ale quiche je pro mě novinka. Tento recept se mi líbí, špenátová verze zní skvěle. Už se těším, až toto vyzkouším na rodinu.
Jé, to vypadá moc dobře! Quiche mám fakt ráda, ale nikdy jsem si ho netroufla udělat doma. S tímto postupem to zkusím, vypadá to snadně, doufám že to taky tak bude :D.
Vypadá super! Už dlouho sháním nějaký dobrý recept na quiche a tenhle se špenátem a sýrem mi přijde perfektní. Myslím, že by to mohla být dobrá večeře. Musím to zkusit. Děkuju za inspiraci.
Mám hrozně ráda quiche, ale doma jsem ho ještě nedělala. Tento recept vypadá lákavě, hlavně s tím špenátem a parmazánem. Snad mi to půjde. Doma mám kukuřičnou polentu, tak ji konečně využiju.