Klasický hanácký salát si připravíme s mrkví a kukuřicí.
Suroviny:
250 g červeného hlávkového zelí
1 jablko
100 g zakysané smetany
1 velká mrkev
100 g sterilované kukuřice
1 lžíce rostlinného oleje
4 lžičky vinného octa
třtinový cukr podle chuti
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
Zelí si omyjte a nastrouhejte nahrubo. Stejně tak nastrouhejte oloupané jablko a mrkev. Vše smíchejte dohromady a přidejte sterilovanou kukuřici.
Připravte si zálivku. Smetanu smíchejte s olejem, octem, solí, pepřem a cukrem podle chuti. Dobře promíchejte. Zálivkou zalijte nastrouhanou zeleninu.
Tak tohle si určitě vyzkoušim! Miluju červený zelí a kukuřici, super kombinace. Jen mi tam chybí nějaký ten oríšek, abych to oživila. Jinak super recept!