Kdo si potrpí na mleté maso, ten prostě nedá na tuhle šťavnatou a měkkou roládu dopustit.
Ingredience:
● 800 g vepřového boku připraveného na roládu
● 200 g směsi mletého vepřového a hovězího masa
● 1 stroužek česneku
● 2 vejce
● 150 g žampionů
● 2 lžíce másla
● špetka tymiánu
● sůl
● pepř
Postup:
Žampiony nakrájejte na drobné kousky. Poduste je na másle se solí a pepřem, potom k nim přidejte vajíčka a umíchejte je do středně husta. Vaječnou houbovou směs nechte zchladnout a poté ji důkladně promíchejte s mletým masem spolu s tymiánem.
Roládu naplňte připravenou směsí a pečlivě ovažte kuchyňským provázkem. Na pánvi roládu krátce osmažte a poté zakrytou pečte při 180 °C v předem vyhřáté troubě přibližně hodinu. Následně maso odkryjte a dopečte, až bude mít hezky zlatavou krustičku.
Příprava: 120 min
Cena za 1 porci: 210 Kč