Suroviny na 2 porce:
¼ l vody
1 salátová okurka
1 svazek lahůdkové cibule
1 l mléka
svazek čerstvého kopru
2 svazky ředkviček
200 g šunky
3 lžíce majonézy
4 brambory
6 vajec dle chuti
ocet
sůl, mletý pepř
Postup:
Vejce uvařte v osolené vodě natvrdo. Nechte je vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kolečka. Salátovou okurku oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Ředkvičky očistěte a nakrájejte. Šunku nakrájejte.
Mléko rozšlehejte s majonézou a přidejte trochu vody. Brambory oloupejte, uvařte a nakrájejte na kostičky. Do hrnce dejte vejce, brambory, okurku, cibuli, šunku a ředkvičky. Vše zalijte připraveným mlékem, přidejte sůl, pepř, ocet a nakrájený kopr. Salát nechte vychladit v lednici.