nejsem sama
Úvod
Krása a zdraví
Recepty
Nápady
Magický svět
Cestování
Partnerské vztahy
Příběhy
Domů     Vrací se vám stejný sen?
Vrací se vám stejný sen?
Co znamenají symboly ve snech, ze kterých se probouzíte celá zbrozená potem?

Pokud se vám opakuje stále dokola stejný sen, měla byste zpozornět. Něco ve vašem životě zřejmě není v pořádku a dost možná vaše duše volá o pomoc!

Většině z nás se čas od času zdá sen, který se neodbytně vrací. U někoho to trvá několik nocí, u jiného se opakuje dlouhodobě. Někdo sní opakující se sen pravidelně v určitých obdobích svého života. Někdy se lidem zdá opakovaně sen šťastný a veselý.

Většinou se ale objevují opakující se noční můry plné děsu, vyčerpání a frustrace. Jeden stresující moment střídá druhý a výsledkem je pocit strachu, bezmoci nebo zmatenosti, který si přenesete i do bdělého stavu.

Z děsivých snů se budíte? To už není jen tak.
Z děsivých snů se budíte? To už není jen tak.

Sny odrážejí vaše strachy

Pokud se ve snu děje to, na co často myslíte (třeba strach z operace), nemá smysl otevírat snář a hledat symbol „operace“. Sen odráží vaše obavy. Opakující se sny znamenají, že něco ve vás je připraveno na změnu. Sledujte své pocity po probuzení.

Čím příjemnější jsou, tím víc jste na správné cestě. Úzkost, napětí, strach – zamyslete se, co ve vás tyto pocity spouštějí, a zkuste to změnit. V bdělém stavu si můžete leccos nalhat, ale podvědomí obelhat nelze. Sen vás upozorňuje na to, čemu nevěnujete pozornost.

Šamani i čarodejnice

Z hezkého snu se probudit nechceme, ale jak zahnat živý a děsivý sen? V dřívějších dobách bývali lidé se živými nočními běsy někde opěvovaní a jinde zatracovaní.

Většina domorodých kmenů po celá staletí uctívali lidi, kterým se tyto vize vracely, a často je povolávali, aby se stali jejich šamany. Naopak ve středověku se lidé s takovými sny označovali za čarodějnice a byli trestáni, někdy i krutě mučeni a upalováni.

Dnešní doba má rozvinutý speciální medicínský obor, který se spánkem a jeho poruchami zabývá. Nemusíte se tedy bát, o svých obavách mluvit.

Své sny můžete probrat i se specialisty.
Své sny můžete probrat i se specialisty.

Vzpomínka na minulý život

Občas se stává, že se nám minulé životy vracejí ve snech a my si s nimi nevíme rady. V takovém případě je důležité ulehat s plánem nepoddat se, ubránit a snažit se do posledních chvilek před usnutím zachovat podvědomě zprávu o tom, že je to „pouze sen“.

Naše podvědomí ji pak ve správný okamžik vyvolá a pomůže vám s nadhledem rozlousknout, o jaký životní problém se jedná, a zabránit snu, aby vám v budoucnosti ještě někdy naháněl děs a hrůzu.

Jednou z příčin opakujícího se snu může být dávný zážitek z dětství, na který jste již zapomněla, ale vaše podvědomí ho stále vede v patrnosti.

Další příčinou může být dlouhodobé přetěžování a z toho plynoucí vyčerpání, kdy vám mozek dává najevo, že byste měla zvolnit a víc dbát o svoji mentální pohodu.

Snění očišťuje duši

Sny mohou být strašidelné, bláznivé i příjemné. Pokud se vám ale stále dokola opakuje stejný či podobný sen, který ve vás navíc vyvolává negativní emoce, vždy to něco signalizuje. A je dobré se zamyslet, co by to mohlo být.

Většina snů nemá nějaký zvláštní význam, to si jen mozek třídí data a vyhodnocuje důležité od nepodstatného.

Kdyby to nedělal, byl by za chvíli zcela zaplavený vším, co musí vstřebat, a dal by se přirovnat k přeplněné paměti počítače. Sny jsou prostředkem pro zpracování emocí a informací, které jste nasála během dne.

Pomoc! Ten sen je tu zase znovu!

Zdá se vám stejný sen? S největší pravděpodobností nemáte zpracovanou nějakou emoci či trauma a mozek už neví, jak by vás na to upozornil, a tak vám problém ukazuje stále znovu ve snu.

Pokud se vám nějaký sen vrací až třikrát do týdne, je jasné, že ve vašem podvědomí probíhá nějaký problém.

A ani nemusí být úplně totožný či nastávat v reálném životě příliš často: nesmírně důležité však  je, jakou emoci ve vás vyvolává, neboť právě ta je pro výklad snu klíčová.

Co říkají sny a jak je vykládat?

Výklad snů může být přímočarý, nicméně vždy je nutné vztáhnout jeho motivy k sobě a přemýšlet, co vás ke snu napadá a co by mohl znamenat právě ve vašem případě. Jedná se totiž o velmi individuální záležitost.

Při výkladu snů nefungují klasická zobecnění, která se často objevují ve snářích. Podstatné je, co dané symboly znamenají právě pro vás a jaké asociace ve vás spustí. Proto při hledání významu snů musíte zapátrat především sama v sobě.

Síla předtuchy a šestý smysl

Také se vám stává, že předem vytušíte, že se ve vašem okolí stane něco zlého? Ženy jsou od přírody intuitivnější, přístupnější pocitům víc než muži a náš šestý smysl se málokdy splete. Proto si svých snů všímáme a věříme jejich poselství.

Na předtuchy ani telepatii neexistuje vysvětlení. Někdo je vnímavější a může mít i varovné sny o svých blízkých častější než někdo jiný.

Schopnost vycítit na dálku, že se něco děje, můžete mít i přes den, ale ve spánku, kdy jste uvolněná, je pocit silnější a obrazy konkrétnější.

Problém v životě se objeví ve snu

Ačkoli je nutné vždy sny posuzovat individuálně, některé motivy se objevují v jistých životních situacích téměř u všech lidí. Ve většině případů značí, že se snažíte vyrovnat s nějakou nepříjemností, či traumatem.

Mezi obvyklé opakující se sny patří strach z nějaké zkoušky, neschopnost ji složit, pocit ztrapnění před autoritou… Znamená to, že v životě řešíte problém, s nímž si nevíte rady. Také může signalizovat strach ze selhání.

Stojíte před volbou?

Když se vám zdá, že nejste schopna se vypravit z domu nebo se vám do cesty pletou překážky, pak jste z něčeho nervózní a zmocní se vás dojem, že nemáte život pod kontrolou.

Častý bývá i sen, kdy se nedokážete pohnout z místa, nebo se snažíte dohonit vlak a ten vám ujíždí a ujíždí… V tomto případě stojíte před zásadním rozhodnutím, které vás užírá, nebo ve vás zraje pocit, že se váš život ubírá špatným směrem.

Podobně sny o vypadávání či poškození zubů obvykle znamenávají strach o zdraví, obavy z nějaké ztráty, což může být i práce, nebo osoba, která vám schází, anebo tušíte, že vás opouští. A oblíbené sny o létání? Symbolizují touhu po volnosti a vymanění ze zavedených pořádků.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
5 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
janamaresova

Fascinující! Vždy jsem se zajímala o psychologii snů a tento článek mě utvrdil v tom, že bychom měli naše sny brát s větší vážností. Zvláště se mi líbily informace o šamanech a čarodějnicích.

ludmilafialova

Wow, nikdy by mě nenapadlo, že sny můžou takhle odrážet naše vnitřní pocity a strachy. Možná bych měla začít brát vážně, co se mi zdá, protože už jsem párkrát měla ten samý děsivý sen. Super článek!

olgamaresova

Užasnej članěk. Moc mi to otevirá oči. Sny mě někdy fakt dají a nevěděla jsem, že to možná značí něco důležityho ve mojem životě. Hodlám to víc sledovat.

terezabenesova

Zajímavé čtení! Vždy jsem se cítila zvláštně, když se mi vrátil stejný sen, ale nikdy jsem si nemyslela, že by to mohlo znamenat něco hlubšího. Zkusím si teď více všímat svých emocí po probuzení a snad přijdu na klíč k řešení mého problému.

adela

Ahojky, konečně článek, kterej vystihuje, co zažívám. Už několikrát se mi zdál stejnej sen a fakt nevěděla jsem, co s tim. Po přečtení mi toho hodně došlo, asi mám fakt zapracovat na sobě a svojich problémech. Díky za super info!

sdílejte článek
Předchozí článek
Související články
S vnuky ráda chodím na houby. Je to naše oblíbená zábava. Jednou jsme se před deštěm ukryli do jeskyně, a to, co jsme tam viděli, nám nejspíš nikdo nikdy neuvěří. Byly prázdniny, moje dcera nám jako každé léto přivezla své děti, které si u nás na vesnici rády užívaly letní dny. Byla vždycky náramná legrace, největší úspěch […]
Drahokamy jsou odpradávna ceněny nejen pro svou krásu, ale také pro magické vlastnosti. Víte, jaká tajemství se v nich skrývají? Drahokamy jsou nejen krásné, ale i mocné nástroje pro zlepšení našeho zdraví a duševní pohody. Každý kámen nese svoji vlastní energii, která může obohatit váš život a přinést pozitivní změny. Zkoumáním jejich vlastností a využitím v každodenním životě můžete objevit […]
Každá z nás má o ideálním relaxu jinou představu. Jedna chce ležet na pláži, druhá touží po rozhlédnutí z vrcholku hory. Jaké místo a aktivity se nejlépe hodí pro vás? Hvězdy vám prozradí, kde a jak si nejlépe dobijete energii. Beran 21. 3. – 20. 4. Pro energického Berana je zahálka a dobíjení baterek synonymem pro […]
Nechtěla rozbít manželství a na roli svobodné matky se necítila. Rozhodla se pro zoufalý krok. Naštěstí její čtyřnohý přítel věděl, kde hledat pomoc. Láska je někdy slepá a nedá se ovládat rozumem. Zejména když je člověk mladý. To byl případ naší kolegyně Janičky, která k nám nastoupila hned po maturitě. Byla to moc milá holka, hned si získala […]
reklama
Partnerské vztahy
Recept na šťastný vztah je tak prostý
Stačí znát pravidlo 2-2-2, a nikdy nic vaši lásku nezničí. Fígl je pouze v tom, že si na sebe s partnerem pravidelně uděláte čas, který budete trávit jen pospolu. Když už se jednou na tuto cestu dáte, je důležité ji dodržovat. Naplánujte si tento čas dostatečně dopředu a nedovolte, aby vám do toho něco vlezlo.  Uvidíte, že se to vyplatí a do vašeho vztahu se znovu […]
Čím muže vytáčíme?
Víte, jaké projevy a vlastnosti jdou chlapům nejvíc na nervy? Zamyslete se, zda to nejsou právě ty, které způsobují ve vašem vztahu nejčastější rozbroje. Udělejte si občas inventuru, zda některým svým chováním nesbíráte v očích svých protějšků minusové body. Nesnesitelné žárlení „Kde jsi byl? Proč jsi přišel pozdě? S kým tam půjdeš? Budou tam i nějaké ženy?“ […]
Proč se druhá manželství rozpadají?
Důvodem, proč druhá manželství často selhávají, bývá i složitý vztah s nevlastními dětmi. Je náročné skloubit dvě různé rodiny, chce to spoustu trpělivosti. Lidé se rozcházejí, scházejí, navazují nové vztahy. Je to ovšem daleko složitější, když v tom jsou zakomponované děti či vnoučata. Tehdy daleko víc přemýšlíte, zda si do života někoho pustit. A není to snadné. Důležité je ujasnit […]
Čas bez partnera vám prospěje!
I když máte skvělého partnera, není na škodu vyrazit někam na pár dnů sama a prožít jistý čas bez něj. Konec léta je na to ideální. Zkuste to, může to být jedna z vašich nejlepších dovolených. Také patříte k párům, které každý rok řeší, kam pojedou na dovolenou, a obvykle se v tom rozcházejí? Zatímco muže to často táhne za dobrodružstvím, u nás žen mnohdy vyhrává odpočinková dovolená u moře, ideálně s wellness […]
Cestování
Krásně vyhřátá Egejská riviéra
Pláže tu jsou nádherné, moře tyrkysové a lidé příjemní. Většina se cítí být Řeky, i když už dávno patří Turecku! To nevadí! Poznáte tu díky tomu dvě úžasné kultury! Na Egejskou riviéru se jezdí hlavně za sluncem, úžasnými plážemi a průzračným mořem, které má tyrkysový nádech. Dovolenou si tu můžete zpestřit také výlety za antickými památkami, kterých tu […]
Ostrov věčného jara
Madeira je portugalské souostroví v Atlantském oceánu. Jedinými obydlenými ostrovy jsou Madeira a Porto Santo. Patří mezi celoročně vyhledávané turistické lokality hlavně kvůli stálé teplotě a přírodním krásám. Madeira je nazývána ostrovem věčného jara. Teplota zde ani v zimě neklesá pod 18 °C, v září a říjnu je zde příjemných 25 °C, takže je ideální […]
Španělské klenoty – Kanárské ostrovy
Pokud jste ještě nestihli dovolenou a plánujete ji spíš v babím létě či na podzim, pak jsou pro vás Kanárské ostrovy ideální volbou. Znáte nejkrásnější pláže jednotlivých ostrovů? Nyní vám je přiblížíme. Gran Canaria Uvádí se, že Gran Canaria je nejrozmanitější ze všech Kanárských ostrovů. Má desítky krásných pláží, některé jsou plně vybavené pro lenošení […]
Nejlepší chorvatské ostrovy
Kouzelných ostrůvků kolem dalmáckého pobřeží je mnoho. Na všech objevíte bohatou historii, krásnou přírodu a milé domorodce, kteří se vám budou ochotně věnovat. Olivové háje a zálivy Ostrov Korčula je úžasné místo v Jaderském moři, známé svou malebnou krajinou a bohatou historií. Hlavní město Korčulu najdete na východní straně ostrova. Je centrem všeho dění, má krásné pláže i středověkou architekturu. […]
Krása a zdraví
Přírodní poklady na bolavé, ztuhlé klouby
Začalo vás bolet koleno nebo cítíte v kloubech či svalech ztuhlost? Zkuste některý ze starých a jednoduchých návodů prověřených mnoha generacemi.  Bolest kloubů není zdaleka jen nemocí starých babiček. Stále častěji trápí také mladší generaci. V některých případech může za bolesti obezita, kvůli které jsou klouby nadměrně zatěžovány, v jiných je příčina zcela opačná – nadměrná sportovní zátěž. Jak […]
Samá voda? Nesolte, ať přihořívá!
Voda je pro naše tělo základ. Je však potřeba mít jí tak akorát. Škodí jak její nedostatek, tak nadměrné množství. Spousta lidí se potýká s nadměrným zadržováním vody v těle. Natékají jim poté nohy, více se potí, roste objem břicha i hmotnost? Pak to může být vážný problém. Potraviny, které  drží vodu Máte pocit těžkých […]
Znaménko je vždy v podezření
Naše pokožka dostala během horkého léta dost zabrat. A tak je nyní čas na důkladnou kontrolu znamének. I když jsme se o pokožku dobře starali, mazali se ochrannými krémy a nespálili se, i tak se mohlo stát, že se některá znaménka nebo pihy mohly začít měnit. A nad tím byste rozhodně neměli jen tak mávnout rukou, protože to nikdy nevěstí nic […]
Na kůžičku kolem nehtů jemnocitně
Péči o nehty nemůžeme omezit jenom na manikúru a lakování. Pozornost si zaslouží i kůžička čili kutikula, tenká vrstva kůže, která pokrývá základnu nehtu a chrání nový, rostoucí nehet. Zanedbat péči o nehtovou kůžičku ani nezkoušejte, dost by se vám to vymstilo. Nejenže by byly nehty nevzhledné, ale hlavně by ztratily přirozenou bariéru proti pronikání bakterií […]
Magický svět
Viděla jsem svého anděla, odnesl mě do bezpečí
Rodiče mě našli uprostřed rybníka na malém ostrůvku. Nikdo nikdy nezjistil, jak jsem se tam dostala. Já ale vím své, donesl mě tam zvláštní pán s křídly. Anděl strážný? Co občas dovedou malé dětičky vymyslet a jak umějí nahnat strach svým rodičům a prarodičům, o tom snad ani netřeba nikoho přesvědčovat. I já jsem byla malé, zdánlivě nevinné dítko, které […]
Přičarujte si štěstí, peníze i lásku
Zdroj energie a moudrosti, to je příroda. Pokud chcete změnit svůj život snadno k lepšímu, její sílu byste rozhodně neměli podceňovat! Ať už toužíte naplnit svou peněženku, přitáhnout si tu pravou lásku, nebo jen očistit energetické pole, aby se vám znovu dařilo. Přírodní síly umějí zázraky na počkání, tak si držte klobouky! Kouzelný sáček s bazalkou […]
Jaký živel vám vládne?
Už v dávných dobách se astrologové začali domnívat, že za povahu člověka mohou nejen hvězdy, ale také živel, který byl jejich příchodu na svět nakloněn. Víte, o jaký typ živlu šlo ve vašem případě? Je to tak prastará záležitost jako lidstvo samo. Přírodní živly se dělí do čtyř skupin: oheň, voda, země a vzduch. Odhalte, jaký element je ten váš, a zjistíte, […]
Jeden obraz nás vysával, druhý naopak léčil
Strýc říkával, že ten starý obraz je prokletý. Časem jsem sama pochopila, proč. Vysával naši rodinu jako upír a přinášel všem jen samé neštěstí. Do důchodu mi scházelo jen několik let, když moje stará teta zemřela a odkázala mi několik hezkých věcí. Mezi nimi byl i obraz, který jsem milovala. Vždycky, když jsem byla u ní, tak jsem se […]
Nenechte si ujít další zajímavé články
Poslední velký bál Romanovců bavil i carevnu
historyplus.cz
Poslední velký bál Romanovců bavil i carevnu
Sloužící převlečení za kozáky mají rty promodralé zimou. Musí ale vydržet. Lemují schodiště, jimiž vstupují vzácní hosté, pozvaní na kostýmní bál, do Zimního paláce. Mrznout tu budou dlouho, protože pozvaných je hodně přes 300 lidí.   Z výkvětu Ruska si nikdo nechce nechat tuto ojedinělou příležitost ujít. Car Mikuláš II. (1868–1918) totiž pořádá velkolepý ples, jímž
Exkluzivní sídlo sira Roda Stewarta
rezidenceonline.cz
Exkluzivní sídlo sira Roda Stewarta
Majestátní domov v barokním stylu, patřící jedné z největších hudebních hvězd současnosti, je vskutku okázalý, ostatně jako sám jeho majitel. Bohatě zdobené interiéry impozantní rezidence disponují luxusem, srovnatelným s Buckinghamským palácem. Pozemek v Los Angeles, v proslulé komunitě Beverly Park, koupil Stewart v roce 1991 za částku o něco málo přesahující dvanáct milionů dolarů. Dům
Záhadná hrobka Chaseových: Kdo si hraje s rakvemi mrtvých?
enigmaplus.cz
Záhadná hrobka Chaseových: Kdo si hraje s rakvemi mrtvých?
Na ostrově Barbados v Karibiku od 18. století stojí tajemná hrobka, ve které dříve docházelo k nevysvětlitelnému jevu. Rakve v ní uložené se prý samy od sebe pohybovaly! Jako by mrtvoly v nich byly n
Jehly v jahodách! Kdo je má na svědomí?
epochaplus.cz
Jehly v jahodách! Kdo je má na svědomí?
V supermarketu mají dnes slevy na jahody, tak si jich muž koupil hned dvě balení. Už se těší, až se do nich zakousne. Jenže doma ho čeká nemilé překvapení. Lahodné ovoce obsahuje ostré jehly, které mu uvíznou v hrdle. Okamžitě volá záchranku. Většina potravin v obchodech je balená, což možná na zákazníky působí tak, že jsou bezpečné.
Vědci vyvíjejí ochranu včel a čmeláků před pesticidy
21stoleti.cz
Vědci vyvíjejí ochranu včel a čmeláků před pesticidy
Vědci připravili „vakcínu“ pro včely, která by je měla ochránit před pesticidy, a podle prvotní studie se zdá, že funguje. Výsledky, které byly zveřejněny v časopise Nature Sustainability, ukazují, že
Dokonalost přírody zachycená v komplexní kráse
iluxus.cz
Dokonalost přírody zachycená v komplexní kráse
Eros Energy je nejnovější pánská Eau de Parfum od Versace, jedinečný parfém s výraznou vůní a dlouhotrvající vonnou stopou. Láska, vášeň, krása a touha jsou a vždy byly klíčovými hodnotami značky a
Satyr, bájná bytost: Skutečně existuje?
epochalnisvet.cz
Satyr, bájná bytost: Skutečně existuje?
Satyra známe jako tajemnou entitu, která se vyskytuje zejména v řecké a římské mytologii. Obvykle bývá zobrazován jako napůl člověk a napůl kozel. Má lidský trup i hlavu, avšak kozí nohy, rohy, oháňku a někdy i špičaté uši. Satyrové jsou známí pro svůj bujarý a smyslný život. Milují víno, tanec, hudbu a pronásledování nymf. Často
Proteinové lívance
tisicereceptu.cz
Proteinové lívance
Odměna po tréninku je tu pro vás. Suroviny na 1 porci 3–4 bílky 125 ml mandlového mléka (může být i kravské) 1 vanilkový koktejl v prášku špetka soli kokosový olej na smažení kakao s umělým
MĚLNICKÉ VINOBRANÍ 2024
epochanacestach.cz
MĚLNICKÉ VINOBRANÍ 2024
Mělnické vinobraní je jedním z nejstarších a největších vinařských festivalů v České republice! Jeho historie sahá až do roku 1911, kdy se uskutečnila první slavnost vína. Dnes je jednou z nejvýznamnějších společenských a kulturních událostí v regionu. I v roce 2024 se můžete těšit na tři dny plné zábavy, dobrého jídla, vína a bohatého kulturního programu
Viděla jsem svého anděla, odnesl mě do bezpečí
skutecnepribehy.cz
Viděla jsem svého anděla, odnesl mě do bezpečí
Rodiče mě našli uprostřed rybníka na malém ostrůvku. Nikdo nikdy nezjistil, jak jsem se tam dostala. Já ale vím své, donesl mě tam zvláštní pán s křídly. Anděl strážný? Co občas dovedou malé dětičky vymyslet a jak umějí nahnat strach svým rodičům a prarodičům, o tom snad ani netřeba nikoho přesvědčovat. I já jsem byla malé, zdánlivě nevinné dítko, které
Karlovy Vary: město zážitků pro celou rodinu
panidomu.cz
Karlovy Vary: město zážitků pro celou rodinu
Doba, kdy se do lázní jezdilo výhradně na léčení po nemoci, na měsíc, a hlavně se žádankou od lékaře, už je pryč. Novým trendem je Medical Wellness, kombinace profesionální léčebné kúry s wellness programem a aktivním odpočinkem. Do lázní dnes Češi míří hlavně za prevencí a posílením zdraví a imunity. Současně mnohem více než dřív žádají profesionální
Dokáže Benoni zachránit svůj vztah?
nasehvezdy.cz
Dokáže Benoni zachránit svůj vztah?
Krizi v manželství má herec Štěpán Benoni (40) ze seriálu ZOO řešit už delší dobu. Dokonce se mluvilo o tom, že se od své krásné ženy Vladimíry Benoni (40) ze společného srubu na Šumavě odstěhoval.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz
5
0
Would love your thoughts, please comment.x