Malé slané koláčky jsou ideálním pohoštěním k vínu, nebo je můžete zakousnout ke svačině.
Suroviny na 10 kusů
Na těsto – 180 g hladké mouky – 1 žloutek – 100 g másla – 2 lžíce vody – špetka soli
Na náplň – cherry rajčata – sůl – olivový olej – 250 ml šlehačky – bazalka – 3 celá vejce – 80 g strouhaného eidamu
Postup
1. Rajčata dejte na plech, zakápněte olejem a osolte. Pečte 25 minut při 190 ºC.
2. Ze surovin na těsto vypracujte pevné pružné těsto. Zabalte ho do fólie a dejte na 20 minut do lednice.
3. Těsto rozdělte a vyválejte 10 malých kruhů a vtěsnejte je do vymazaných formiček.
4. Promíchejte vejce se šlehačkou a bazalkou. Quiche posypte částí sýra, dejte rajčata, nalijte náplň a posypte zbylým sýrem. Pečte asi 25 minut.