Syrové, v salátech, v marmeládách. Šťavnaté a osvěžující pomelo je nejen zdrojem vitamínů, ale má také málo kalorií a pomáhá při srdečních nemocech.
Tento kříženec grapefruitu a pomeranče obsahuje stejné množství vitaminu C jako citrón, proto je velmi prospěšný pro vaši imunitu.Nejlepší je kupovat pomelo v celofánovém obalu nebo v síťce, jinak rychle vysychá.
Je také silný antioxidant – chrání tělo před volnými radikály. Pomelo je bohaté na vlákninu, díky tomu pomáhá při průjmu i zácpě.Díky draslíku reguluje krevní tlak a chrání před vznikem onemocnění srdce a posiluje kosti.
Lidé, kteří trpí nedostatkem železa nebo jsou chudokrevní, mohou díky pomelo zvýšit jeho příjem. Díky ideálnímu obsahu sodíku, hořčíku a draslíku pomáhá pomelo uvolňovat svaly a předcházet křečím.
Zkrášluje pleť
Toto největší citrusové ovoce prospívá i kůži. Obsahuje vitamín A, který udržuje pěknou pleť. Díky antioxidantům ničí volné radikály, které porušují tvorbu kolagenu a vysušují pokožku.
Pro nízký obsah kalorií je vhodné na hubnutí a k nasazení diet.Pomáhá také při otravě alkoholem. Poměrně složité je pomelo správně oloupat. Nejdříve ho oloupete jako pomeranč, ale pak je třeba každý dílek zbavit tenké slupky.
Tato slupka je velmi hořká a zkazila by chuť.Bez slupky je pomelo lahodné. Po oloupání je třeba ho okamžitě sníst, protože rychle vysychá. Můžete ho dát do různých asijských jídel či kuřecích pokrmů, například do ragú.
Někdo využívá i kůru pomela, ze které se vyrábí marmeláda, sirup, nebo kandované ovoce.Zde je ale problém, protože nevíte, jak byla kůra ošetřena. Můžete ji omýt, ale nějaké zbytky chemických látek v kůře zůstanou. .